Ortadoğu - Filistin Yetim Sponsorluk

Yetimler Hepimize Emanet

Dünya’da her yıl afetler, savaşlar, hastalıklar ve doğal yollarla gerçekleşen ölümler nedeniyle ebeveynlerini kaybeden milyonlarca çocuk var. Ülkemizde de anne ve/veya babasını kaybetmiş, kendilerine sahip çıkan yakınları olan veya olmayan binlerce çocuğumuz var. Devlet, sosyal devlet ilkesi gereği yetim çocuklara çeşitli sosyal ve ekonomik haklar sağlasa da maalesef bu destekler çocuklarımız için yeterli seviyede bulunmamaktadır. Bu sebeple; sivil toplum kuruluşları olarak bizler, yetim çocuklarımızın hayata yeniden tutunması, yeni başlangıçlar yapabilmeleri için gerekli desteği, ilgiyi ve şefkati onlardan esirgememeliyiz ve bu doğrultuda çalışmalar yapmalıyız.

İyilik Derneği, bize Allah’ın emaneti olan yetimlerin korunması ve iyilikle desteklenmesi için yıllardır yetim kampanyasını sürdürüyor. Tespitleri yapılan yetimler, bağışçılarımız sayesinde destekleniyor.

Yardım toplama ve dağıtım izni bulunan ayrıca rutin olarak resmi mercilerce denetlenen derneğimiz aracılığı ile oluşturacağınız Yetim Sponsorluğu için aylık yetim gideri 100 TL dir. Dilerseniz, 6 aylık ya da 1 yıllık bağışı peşin yapabileceğiniz gibi dilerseniz, yalnızca 1 aylık tutar ile de yetimlerimize destek olabilirsiniz. Birden fazla yetime de sponsor olabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Derneğimiz hesabına yatırılacak sponsorluk ücretleri, veri havuzunda bulunan ve mağdur olduğu tespit edilmiş yetimlerin banka hesap numaralarına aktarılmaktadır. Banka hesabı açamayan sığınmacı konumundaki yetimlere ise tutanak karşılığında bedeller aylık olarak düzenli ödenmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Bağış takip sistemimizde sponsor olduğunuz yetime aylık olarak aktarılan bedelleri de görebilirsiniz.

Web sitemizde yer alan Online Yetim Sponsorluk Formu'nu doldurarak siz de yetim sponsorlarımızın arasına katılabilirsiniz. Formu doldurduğunuzda tarafınıza dönüş yapılacak ve sponsor olduğunuz yetim bilgileri ve aylık ödemeler bilgi olarak paylaşılacaktır.

Ayrıca ülkemizde bulunan yetimlerin yanı sıra Gazze’de, Balkanların çeşitli ülkelerinde ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkeden yetim veri havuzumuz da bulunmaktadır.

Yetimlere Genel Bağış Yapabilirsiniz

Yetimlerimize aylık sponsorluk dışında dilerseniz sitemizdeki hesap numaralarına genel bağış ekranımızdan, Havale/EFT yapıp, yetim yardımı açıklamasını ekleyerek, istediğiniz tutarda bağışı yatırabilirsiniz. Bu vesileyle, yetim bağış havuzumuzda toplanan bağışlar, maddi problemlerle boğuşan yetimlerimizin, bu sıkıntıyı en az seviyeye indirerek, geleceğe güvenle ve gülen gözlerle bakmasına vesile olacaktır...

İyiliklerimizin sayısını artırmak, yetimlerimizin sayısını azaltmak dileği ile…

Şimdi bir yetime sponsor olmak ister misiniz?