Süt Keçisi

Süt Keçisi Bağışı

Süt Keçisi Projesi İle Yoksullukla Mücadele Ediyoruz

Afrika varlık içinde yokluk çeken, adı gibi bahtı kara kıta… Siyasi ve ekonomik nedenlerle sürekli varlık içinde yokluk çeken, muhtaç durumdaki Afrikalı kardeşlerimiz için yapabileceğimiz çok şey var. Desteklerinizle bu kardeşlerimizin yüzlerini güldürebiliriz, onların geleceğine umut olabiliriz.

Süt Keçisi kampanyasıyla, bir aileye 3 süt keçisi hediye ederek, onlara yaşamlarını sürdürmek için kalıcı gelir kaynağı sağlamak ve onlara, kendi geçimlerini sağlamaları noktasında katkıda bulunmak amacındayız. Sütünden elde edilen gelirlerin yanı sıra, hediye edilen keçiler dişi ve erkeklerden oluştuğundan orta vadede doğurganlıkları sebebiyle keçiler sürü haline gelmekte ve ailenin hayvancılık ya da süt ile geçimine vesile olmaktadır. Bu sebeple süt keçisi kampanyası ''balık tutmayı öğretmek'' ve kalıcı geçim kaynağı sağlamak adına bizim için oldukça önemli bir kampanyadır.

Derneğimize yapacağınız süt keçisi bağışı sayesinde Afrikalı aileler, geleceğe güvenle bakacaklar. Kendilerine olan inançları ve güvenleri artacak.

Bir ailenin geçimini katkı sağlamak ve orta vadede hayvancılık yapabilmesi için gerekli olduğunu fizibilitelerle planladığımız 3 adet süt keçisi bedeli 1350'TL’dir. Yani her bir keçinin maliyeti 450 TL’dir. Dilerseniz bir tane dilerseniz üç tane ya da dilediğiniz kadar adet süt keçisi bağışı yapabilirsiniz. Süt keçisi hediye edilecek aileler özellikle yetimler, dullar ve fakirliği bariz bir şekilde ortada olan, tespitleri özenle ve yerinde yapılan aileler şeklindedir. Hediye edilen keçiler bizzat derneğimiz yetkililerince teslim edildikten sonra kayıt altına alınarak, Afrikalı partner kuruluş ve yetkililerce aileler takip edilmektedir.

Süt keçileri şuan için, Nijer ve Burkina Faso ülkelerinde dağıtılmaktadır. Dağıtım yapılan yerlerde süt keçilerinin beslenmesi için yeterli otlak alan bulunmaktadır. Ayrıca hediye edilmiş keçilerin satılması gibi suiistimallere karşı bölgedeki gönüllülerimiz takip çalışması yürütmektedir. Süt keçisi dağıtımları gelen bağışlar biriktikçe 3-5 aylık dönemlerde gerçekleştirilmektedir.

7000'i aşkın süt keçisi bağışını bağışçılarımız adına Afrikalı kardeşlerimize ulaştırdık. Kampanya kapsamında süt keçileri ailelere teslim edilirken bağışçı isimlerinin bulunduğu isim tabelaları ile fotoğraflar çekilmekte ve bağışçılarımıza whatsapp üzerinden gönderilmektedir.

Siz de aşağıdaki yöntemlerle süt keçisi bağışında bulunabilirsiniz;

Süt Keçisi bağışında bulunmak için web sitemizde yer alan online bağış panelini kullanarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Havale/EFT yolu ile süt keçisi bağışı yapacağınız takdirde açıklama kısmına “Telefon Numarası ve Süt Keçisi” yazarak hangi bağış projemize destek olduğunuzu belirtmelisiniz. Hesap bilgilerimiz şu şekildedir:

KUVEYT TÜRK: TR12 0020 5000 0061 8751 7000 03

VAKIFBANK: TR12 0001 5001 5800 7301 2169 83

ZİRAAT BANKASI: TR60 0001 0009 6075 8926 5250 01

ALBARAKA TÜRK: TR42 0020 3000 0194 7668 0000 01

PTT BANK: 11653774 FATİH ŞUBESİ

Ayrıntılı bilgi için 0 850 777 33 44 no’lu telefonlarımızdan derneğimize ulaşabilir, görevli arkadaşlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.