İmamlara Bisiklet

Zor Şartlarda İbadete Vesile Olan Ugandalı İmamlara Destek Projesi

Nüfusunun sadece %12 sinin Müslüman olduğu bir ülke Uganda. Din adamlarının sayısı ise bu nüfusun sadece %2 sini oluşturuyor.

İslamiyet’in gitgide gerilediği, dini vecibelerin unutulduğu ve sömürgelerin misyonerlik çalışmalarını had safhada yürüttüğü bir ülke ayrıca Uganda.

Ülkede bulunan İmamlar İslamiyet’in şartlarını anlatmak ve vakit namazlarını camide kıldırmak üzere her gün 10 km yol yürüyerek görevli oldukları camilere ulaşabiliyor.

Uzun mesafeler, bozuk yollar ve olumsuz hava koşulları sebebiyle camilere gitme zamanlarını aksatmak zorunda kalan imamların bu imkânsızlığı, camilerin zaman zaman kapalı kalmasına, bazense tek vakit namazında ezan sesi duyulmasına sebep olmakta.

İyilik Derneği, Uganda’daki imamların cami ve mescitlere ulaşımlarını kolaylaştırmak için Uganda'da bulunan partner kuruluşuyla beraber Bisiklet projesine destek veriyor.

Bölgelerde görev yapan yaklaşık 1000 imam için öncelikli olarak başlatılan bu proje ile cami ve medreselere ulaşımda zorluk yaşayan imamların yollarda geçirdikleri zamanlarını camilerde eğitim vermek için ayırmaları hedefleniyor.

İmamların bir gün içinde yürüyerek kaybettikleri sabah 2 akşam 2 saatleri, bir veya daha fazla Müslüman kardeşimizin bir harf daha fazla öğrenmesini, dini vecibelerde gereken hassasiyetleri kazanmalarını ve çevrelerine de Müslümanlığı aktarabilecek yeterliliğe sahip olmalarını sağlayacaktır.

İmamlara Bisiklet bağışında bulunmak için web sitemizde yer alan online bağış panelini kullanarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Havale/EFT yöntemi ile yapacağınız bağışlarınızda açıklama kısmına “Telefon Numarası ve Bisiklet” yazarak hangi bağış projemize destek olduğunuzu belirtmelisiniz.

Ayrıntılı bilgi için 0 850 777 33 44 no’lu hattan derneğimize ulaşabilir, görevli arkadaşlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

SMS BAĞIŞ

• IDLIB yazarak 4025'e sms  göndererek 10 TL