ACİL YARDIM
Afrika - Sudan

Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Sudan’ın yardımına Türk Sivil Toplum Kuruluşları koşuyor.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin çağrısıyla harekete geçen İyilik Derneği, aralarında Kızılay ve AFAD’ın da bulunduğu 20 STK’yla birlikte Sudan operasyonuna başladı.

“Sudan’ın yaralarını birlikte saralım” sloganıyla harekete geçen STK’ların acil yardım çalışmaları kapsamında sel felaketinden en çok etkilenen El Ceyli kentinde yardım kolileri dağıtıldı. Çadır, battaniye, tıbbi malzeme ve gıda paketlerinin olduğu bir uçak ise Ankara’dan Sudan’ın başkenti Hartum’a hareket etti.

İyilik Derneği’nin de desteğiyle, Sudan’ın sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerinde Türk Köyleri” inşa edilecek. Sudan’ı vuran sel sonucu 16 eyalette 350 bin kişi evini kaybetmişti.

İyilik Derneği’nin Sudan’da ki sel felaketinin ardından bölgede ki aileler için düzenlediği yardım kampanyalarına destek olmak için web sitemizde yer alan online bağış panelini kullanarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Havale/EFT yöntemi ile yapacağınız bağışlarınızda açıklama kısmına “Telefon Numarası ve Sudan” yazarak hangi bağış projemize destek olduğunuzu belirtmelisiniz.